Neúroda, humanitárna pomoc a blahobyt v malej poľnohospodárskej ekonomike - grafický model - Grančay, Martin, 1984-2024
Problém minimálnej spotreby poľnohospodárskych statkov v kontexte neúrody a potenciálneho hladomoru do neoklasického grafického aparátu nedzinárodného obchodu. Základné črty štandardného neoklasického grafického modelu zahraničného obchodu. Vplyv neúrody na výrobné možnosti ekonomiky a prezentácia konceptu najnižšieho budu maximalizácie blahobytu zahraničným obchodom.