Koncepcia fiškálnych a rozpočtových rád vo vybraných krajinách sveta - Neupauerová, Zuzana
Vyvážená a udržateľná makroekonomická situácia sa zakladá na striktnom dodržiavaní maastrichtských kritérií, ktoré však vyžadujú zodpovednú manipuláciu s verejnými financiami, ich dôsledné monitorovanie a tiež plnenie dlhodobého horizontu rozpočtovej zodpovednosti. Stručná charakteristika fungovania Rady pre rozpočtovú zodpovednosť na území Slovenskej republiky. Alternatívy spomínanej rady, a to vo vybraných krajinách Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj . Organizačná štruktúra v jednotlivých radách, vedúci pracovníci, samotné kompetencie rád a spôsob akým monitorujú stav a hospodárenie s verejnými financiami, prípadne správy, ktoré vypracovávajú.