Hrozbu občianskej vojny nikto nezažehnal - Pressburg, Adrian Peter
Rozháraná Ukrajina nenachádza ani po ženevskej štvorstrannej dohode šéfov diplomacií cestu k zmiereniu. Autonomistické a federalistické záujmové skupiny pôsobia po celej juhovýchodnej Ukrajine, no najmä v Doneckej oblasti. Moskva presadzuje federalizáciu Ukrajiny. Rusko, USA a Európska únia sa pokúsili zmierniť rastúce napätie zvolaním schôdzky do Ženevy na 17.4.2014 za účasti predstaviteľov poprevratovej Ukrajiny. Hlavné body ženevskej dohody o Ukrajine.