Vodná doprava hlboko pod hladinou - Jesný, Martin
Hlavné faktory, ktoré sa podpísali pod pokles nákladnej vodnej dopravy na Slovensku. Využitie Dunaja najmä na medzinárodnú prepravu. Dôležité prístavy - Bratislava a Komárno. Preprava tovaru cez tieto dva prístavy (2005-2013). Štúdia Dunajská os - prípadová štúdia prístavných miest Bratislava, Komárno, Štúrovo. Využitie prostriedkov z eurofondov na zlepšenie podmienok lodnej prepravy.