Európsky systém obchodovania s kvótami emisií - Bačišin, Vladimír
Problematika obchodovania s kvótami emisií skleníkových plynov v Európskej únii. Európsky obchodný systém je jedným z najväčších na svete. Cieľom Európskeho systému obchodovania s kvótami skleníkových plynov je do roku 2020 zmenšenie emisií o 21%. Ceny emisií môžu stúpať, alebo klesať najmä kvôli administratívnym zásahom a zmenám v legislatíve.