Transfery a vertikálna fiškálna nerovnováha - Čapková, Soňa
Transfery sa považujú za jeden zo štyroch základných pilierov fiškálnej decentralizácie. Vlastné príjmy územných samospráv nepokrývajú všetky výdavky a časť výdavkov decentralizovaných úrovní verejnej správy je financovaná transfermi.