Regionálny vývoj dostupnosti bývania na Slovensku - Ďurech, Richard
Vývoj dostupnosti bývania na Slovensku z regionálneho pohľadu. Pri výpočte indexu boli použité ročné dáta 2002-2012. Trend vývoja dostupnosti bývania je do značnej miery podobný vo všetkých krajoch, pričom výrazne rozdiely sú v dynamike jeho vývoja. Nitriansky a Trenčiansky kraj patria medzi kraje s najvyššou dostupnosťou bývania, naopak Bratislavský, Prešovský a Košický kraj, patrí kraje s najnižšou dostupnosťou bývania. Na vývoj indexu mal vo všeobecnosti najvýznamnejší vplyv vývoj cien rezidenčných nehnuteľností, s výnimkou posledného roka, kedy mali na index najvýznamnejší vplyv nízke úrokové sadzby.