Development of Commercial Insurance in the Slovak Republic, Poland and Ukraine in the Period 2004-2012 - Pukala, Ryszard
Trh poistenia a jeho dynamický vývoj aj v čase dlhovej krízy. Základné funkcie priemyslu poistenia: akumulácia, redistribúcia, stimulácia a kotrola. Kontrola a jej význam v období komplikovanej ekonomicko-sociálnej situácii, kde dochádza k častým poistným podvodom. Zameranie na dôležité parametre vlastností poistných trhov Slovenska, Poľska a Ukrajiny.