Proč OSN nezabránila genocidě ve Rwandě? - Jelínek, Tomáš
Rwandská genocída svojím rozsahom, brutalitou a rýchlosťou je bezprecedentnou udalosťou v ľudskej histórii. Tomuto masovému aktu jednostrannej agresie však mohlo byť zabránené, nebyť nečinného prizerania sveta na čele s Organizáciou spojených národov. Prečo svet odmietol reagovať aj napriek východiskám, ktoré im situácia ponúkala? Čo mohlo byť urobené inak.