Vplyv kvalitatívnych faktorov na konkurencieschopnosť slovenských podnikov - Lalinský, Tibor
Sumarizácia hlavných zistení analýzy faktorov konkurencieschopnosti v nedávno prezentovanéj výskumnej štúdii NBS. Kvantitatívne overenie vplyvu viacerých prieskumov identifikovaných vnútropodnikových, odvetvových a makroúrovňových faktorov na konkurencieschopnosť slovenských podnikov. Odhady potvrdzujú štatisticky významný efekt väčšiny skúmaných faktorov. Závery naznačujú dominanciu makroúrovňových kvalitatívnych faktorov.