Materské a rodičovský príspevok z pohľadu zákona o dani z príjmov - Kušnírová, Jana, 1977-
Poberanie materskej a rodičovského príspevku je špecifická náhrada príjmu v situácii, keď sa daňovníčka stará o dieťa. Je potrebné zdôrazniť, že sa nejedná o rovnaký typ príjmu a aj zákon o dani z príjmu nahliada na uvedené dva príjmy rôznym spôsobom. Rozlišovať tieto príjmy je potrebné najmä pri výpočte nezdaniteľnej časti základu dane na manželku. Praktické príklady.