Opatrenie ustanovujúce sumu všeobecného vymeriavacieho základu za kalendárny rok 2013 - Neupauerová, Zuzana
Všeobecný vymeriavací základ je veličina, ktorá sa používa pri určovaní sumy dôchodkových dávok, úrazových dávok, dávky garančného poistenia, ako aj pri určení vymeriavacieho základu na platenie poistného na sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie. Všeobecný vymeriavací základ ustanovený navrhovaným opatrením bude na určenie vymeriavacích základov na platenie poistného na sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie rozhodujúci od 1. januára 2015. Suma všeobecného vymeriavacieho základu za kalendárny rok 2013 je 9 888 eur.