Nové smery v metodike ohodnocovania podnikov používané v zahraničí - Kubica, Milan, 1958-
Autor načrtáva škálu rôznych metód stanovenia všeobecnej hodnoty podnikov používaných v zahraničí. Rozdielnosť medzi slovenskými a zahraničnými metódami ohodnocovania podniku možno badať predovšetkým v oblasti použitia výnosových metód, ktoré odrážajú predovšetkým budúcu výkonnosť a prosperitu jednotlivých podnikov, a ktoré sú v podmienkach slovenskej legislatívy podľa nás do značnej mieri obmedzené.