Moldavsko má obavy z vlastného "Krymu" - Podnesterska - Pressburg, Adrian Peter
Pričlenenie Krymu k Ruskej federácii. Ďalším kandidátom na trhanie môže byť Moldavsko. Málo známu východoeurópsku krajinu zaťažuje už vyše dvoch desaťročí zamrznutý konflikt s Podnesterskom. Posúvanie hraníc na Ukrajine podnietilo tento medzinárodne neuznaný štát k žiadosti o pričlenenie k Rusku. Moldavsko parafovalo asociačnú dohodu s EÚ a tým sa snaží minimalizovať dve nebezpečenstvá - vnútorné a vonkajšie.