Diagnostika intelektuálneho kapitálu – zdroj zvyšovania výkonnosti podnikov - Matušovič, Martin
Intelektuálny kapitál - pojem, definície. Procesná štruktúra inovácie. Globálny indikátor diagnostiky intelektuálneho kapitálu. Vývoj výdavkov na vedu a výskum. Slovensko má v rámci krajín OECD nezávidenia hodnú pozíciu, v záujme konkurencieschopnosti Slovenskej ekonomiky je nutné realizovať posilnenie inovačnej výkonnosti súkromného a verejného sektoru. Hrozí zaostávanie v medzinárodnej konkurencieschopnosti a životnej úrovne. Vzhľadom na stav verejných financií je potrebné realizovať opatrenia stimulujúce súkromný rizikový kapitál.