Poznámky ako súčasť individuálnej účtovnej závierky štátnych ROPO - Wittgruberová, Adriana
Súčasťou individuálnej účtovnej závierky účtovnej jednotky sú okrem účtovných výkazov (súvaha, výkaz ziskov a strát) aj poznámky individuálnej účtovnej závierky. Účtovné výkazy v pevne stanovenej štruktúre poskytujú čitateľovi účtovnej závierky verný obraz o finančnej situácii ÚJ, prehľad o stave majetku, záväzkov, rozdielu majetku a záväzkov, o nákladoch, výnosoch. Tieto údaje sa vykazujú v číselnej hodnote. Pre lepšie pochopenie a čitateľnosť účtovnej závierky ÚJ zostavuje poznámky, ktoré opisnou formou približujú jej hospodárenie a detailnejšie zobrazujú vybrané účty, ktoré sú z hľadiska ÚJ významné.