Vnútropolitické determinanty krízovej situácie na Ukrajine - Zubro, Tetyana, 1975-
Ukrajina zažíva v posledných mesiacoch najhoršiu krízu od vyhlásenia nezávislosti - krízu politickú, ekonomickú, kultúrnu, sociálnu. Analýza základných tendencií transformácie politického systému a faktorov, ktoré mali aj majú vplyv na dnešnú situáciu na Ukrajine (politická elita, osobitosti fungovania štátnej moci, stranícko-politická aktivita občanov, korupcia).