Optimizmus v svetovom turizme - Horváthová, Jarmila
Cestovný ruch vo svete podľa údajov Svetovej organizácie turizmu (UNWTO) a World Travel Monitor. Optimistické predpovede na ďalšie roky. Krajiny, odkiaľ sa najviac cestuje do zahraničia. Prínos Číňanov. Rast konferenčného turizmu. Celosvetovo sa aj vlani najviac ciest objednávalo cez internet. Podiel turizmu na HDP zhruba 3 percentá.