Posúdenie odvodovej povinnosti živnostníkov a ostatných samostatne zárobkovo činných osôb k 1. júlu 2014 a určenie ich vymeriavacieho základu - Zahoranová, Andrea
Od 1. júla 2014 na základe novely zákona o sociálnom poistení, už nebude postavenie SZČO závislé od registrácie na daňovom úrade, ale status SZČO v sociálnom poistení bude založený na dosahovaní príjmov, ktoré sú príjmami z podnikania alebo z výkonu inej samostatnej zárobkovej činnosti podľa § 6 ods. 1 a 2 zákona o dani z príjmov, v kalendárnom roku rozhodujúcom na vznik alebo trvanie povinného sociálneho poistenia SZČO.