FATCA: jdeme do finále? - Šímová, Jarmila
Zákon schválený Kongresom Spojených štátov amerických v roku 2010, podľa ktorého sa závadza povinnosť občanom Spojených štátov amerických oznamovať americkej daňovej správe svoje účty vo finančných inštitúciách v zahraničí a zahraničným finančným inštitúciám povinnosť oznamovať americkej daňovej správe amerických klientov.