Nová éra mezinárodní spolupráce při výměně daňových informací - Antošová, Jana
Americký zákon FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), ktorý ukladá zahraničným finančným inštitúciám oznamovaciu povinnosť o zostatkoch a prírastkoch na účtoch amerických klientov voči americkej daňovej správe IRS (Internal Revenue Service). Rok 2014 je prvým rokom, od ktorého sa budú tieto informácie zo strany USA od zahraničných finančných inštitúcií požadovať.