Základný nový keynesiánsky model - Feješ, Martin
V súčasnosti sa modely DSGE využívajú ako jeden zo základných nástrojov makroekonomickej analýzy a analýzy príčin vzniku ekonomických fluktuácií. Na princípe modelov DSGE fungujú aj modely novej keynesiánskej koncepcie.