Ochrana a bezpečnosť vonkajších hraníc Európskej únie v kontexte súčasných migračných tokov a "Arabskej jari" - Galanská, Nina
Zmiešané migračné toky do Európy v kontexte Arabskej jari. Migranti, utečenci - straty na životoch. 9 migračných trás nelegálneho vstupu do EÚ. Schengenský priestor a Európska agentúra pre riadenie operačnej spolupráce na vonkajších hraniciach členských štátov EÚ. Európsky systém hraničného dozoru (EUROSUR) a jeho ciele. FRONTEX, úlohy.