Optimal portfolio performance with exchange-traded funds - Petronio, Filomena
Problematika výberu portfólia pri ETF (exchange-traded fund) vzhľadom na ich atraktívnosť pre drobných investorov. Predstavenie merania kohézneho s optimálnym výberom uspokojiteľných a riziko odmietajúcich investorov a diskusia optimalizácie merania. Empirické porovnanie bohatsva nadobudnutého ex-post novými meraniami výkonu, a to pomerom Sharpeho, resp. Racheva.