Fuzzy weights estimation method based on the linguistic expression of criteria relevance - Borovička, Adam
Kvantifikované vyjadrenie váhy kritérií v rozhodovacích procesoch. Určenie váhy kritérií vyjadrených lingvisticky vďaka nejasným číslam, ktoré poskytujú aproximovanú hodnotu váhy kritéria. Článok obsahuje dve modifikácie optimalizačného modelu - jednoduchý a rozsiahly, ich komparáciu s ostatnými metódami, a aj aplikáciu metód v reálnom investičnom rozhodovaní na kapitálovom trhu.