Regional classification <the> case of the Visegard Four - Poledníková, Eva
Vyhodnotenie regionálnych disparít v krajinách V4 v roku 2010 na základe regionálnej klasifikácie NUTS 2. Disparita sa prejavila predovšetkým v ekonomickej a inovačnej výkonnosti a teritoriálnej kohézii. Z výstupov klastrovej analýzy autor dochádza k úsudku, že klasifikáciu je potrebné prispôsobiť efektívnej alokácii eurofondov, a navrhuje alternatívne rozdelenie regiónov V4.