Kirill i Mefodij v kuľturnom kontekste 2013 goda - Kvapil, Roman, 1971-
Význam Cyrila a Metoda pre slovanské národy. Vytvorenie hlaholiky a preklad biblických textov. 1150-te výročie príchodu solúnskych bratov na Veľkú Moravu. Pôsobenie Cyrila (Konštantína) a Metoda.