<The> conceptualization of the origin of the historical political parties in the territory of the present-day Slovakia - Štefančík, Radoslav, 1976-
Autori konceptualizujú vývoj prvých slovenských politických strán v období Uhorska a prvej Československej republiky prostredníctvom teoretického prístupu štiepnych línií S.M. Lipseta a S. Rokkana. Štiepne línie, ktoré pôsobili na vznik a formovanie straníckeho systému. Prvé politické strany vo vtedajšom Uhorsku, vznik a vývoj konfesionálnych strán v prvej ČR.