Eco-efficiency and Eco-productivity Change over Time in a Multisectoral Economic System - Mahlberg, Bernhard
Meranie ekoefektivity ekonómie Leontiefovým input-output modelom. Procesom optimalizácie modelu dochádza k definovaniu virtuálnych DMU (decision making units) a analýzou obaľovania dát sa určí potenciálny a aktuálny stav výkonnosti ekonomiky. Rozšírením procedúry o medzičasový prístup sú určené indikátory, ktoré umožňujú odhaliť podiel jednotlivých produkčných faktorov na ekoproduktivite. Model aplikovaný na rakúsku ekonomiku.ň