Výkonnosť agrárneho sektora krajín EÚ - Jankelová, Nadežda, 1966-
Príspevok analyzuje konkurencieschopnosť slovenských agrárnych podnikov a s tým súvisiacu potrebu jej rastu v podmienkach jednotného európskeho trhu. Analýza potvrdila pretrvávajúce zaostávanie slovenského poľnohospodárstva v ukazovateľoch výkonnosti. Rastúce dávky podpôr zo zdrojov EÚ a domáceho rozpočtu sa neodrážajú v raste jeho výkonnosti.