Šedá ekonomika ako špecifický objekt skúmania podnikovej diagnostiky - Neumannová, Anna
Tieňová ekonomika - jej podstata a členenie. Charakteristika jednotlivých typov tieňovej ekonomiky. Metódy skúmania a merania čiernej a šedej ekonomiky. Modelové metódy. Uplatnenie vybraných metód pri skúmaní šedej ekonomiky. Čierna práca. Nepriznané príjmy z podnikateľskej činnosti. Dôvody existencie aktivít šedej ekonomiky podľa prieskumu v Slovenskej republike a Českej republike.