Porovnanie inštitúcií služieb zamestnanosti vo vybraných krajinách EÚ - Barta, Michal
Inštitúcie služieb zamestnanosti v SR, v ČR, vývoj. Inštitúcie služieb zamestnanosti v Nemecku. Portál EURES - poskytuje informácie, poradenstvo a služby súvisiace s náborom pracovníkov a ich umiestnením na pracovnom trhu tak, aby to bolo prospešné pre pracovníkov a zamestnávateľov a zároveň aj pre občanov, ktorí chcú využiť princíp slobodného pohybu osôb. Portál zohráva dôležitú úlohu v európskych cezhraničných regiónoch a pomáha riešiť rôzne problémy súvisiace s dochádzaním do zamestnania za hranice.