Ochrana spotrebiteľa v oblasti osobných dôchodkov - Čillíková, Júlia
Téma ochrany spotrebiteľa rezonuje v celej spoločnosti a v oblasti finančného trhu možno ešte intenzívnejšie. Jedným z dôvodov je existencia asymetrie medzi informáciami a znalosťami o poskytovanej finančnej službe na strane jej poskytovateľa, napríklad banky, poisťovne či správcovskej spoločnosti, a príjemcu – spotrebiteľa, čím vzniká riziko nesprávneho výberu, t. j. výberu, ktorý nie je ideálny vzhľadom na potreby klienta a cenu služby. Spotrebiteľovi tiež mnohokrát chýbajú informácie o ponuke konkurencie. Koncept ochrany spotrebiteľa.