Aké dôchodky sa budú vyplácať z druhého piliera? - Kolesárová, Jana
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky predložilo na medzirezortné pripomienkové konanie novelu zákona č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (zákona upravujúceho 2. dôchodkový pilier). Ide o tzv. anuitnú novelu, ktorej vypracovanie dlhodobo očakávali politici, odborná verejnosť i samotní sporitelia. Výplata prvých dôchodkov z 2. piliera bude totiž aktuálna už od 1. januára 2015.