Výstupy z analýz medzinárodného testovania vedomostí PISA 2012 - so zreteľom na výsledky slovenských žiakov - Kováčová, Jaroslava
Najvýznamnejšie zistenia programu OECD PISA 2012 z pohľadu Slovenska. Program PISA nielen testuje vedomosti 15-ročných žiakov v matematickej, čitateľskej a prírodovednej gramotnosti, ale je zameraný aj na analyzovanie vplyvov sociálneho prostredia rodín na výsledky žiakov, motivácie žiakov dosahovať lepšie výsledky, ako aj na analýzu súvislostí medzi výsledkami žiakov a rôznymi charakteristikami škôl a školských vzdelávacích systémov.