Corporate sector in the Czech Republic: what is the role of ownership in the dissolution of company? - Dubská, Drahomíra
Empirická analýza sektora nefinančných korporácií v ČR a spôsoby ukončenia ich aktivít na trhu v rokoch 1995-2011. Rozdiely vo vývoji procesu ukončenia pôsobenia podniku vzhľadom na formu jeho vlastníctva. Vybranými metódami pozorované korporácie so súkromným aj verejným kapitálom. Korporácie so zahraničným kapitálom preukázali vyššiu flexibilitu pri procesoch terminácie svojej činnosti a vyššiu senzitivitu na ekonomický cyklus. Likvidácia vyhodnotená ako najčastejšia forma terminácie činnosti podniku v ČR.