Vzdelanie je východiskom z chudoby - Pollák, Peter
Zmeny v oblasti vzdelávania a ďalšie navrhované opatrenia, ktoré pripravil splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Mgr. Peter Pollák, PhD. Hlavnými cieľmi reformy je zabezpečiť vzdelávanie rómskym deťom nezávisle od ich sociálnych pomerov.