Legislatívne východiská pracovnoprávnych vzťahov ako faktor rozvoja zamestnanosti v Slovenskej republike - Novák, Jaromír, 1978-
Pracovné činnosti, ktoré spĺňajú atribúty závislej práce, by sa mali vykonávať v rámci pracovnoprávnych vzťahov. V príspevku sú analyzované legislatívne východiská ich vzniku a právna úprava pracovného pomeru, ako aj závislej práce vykonávanej mimo pracovného pomeru. Ich právna úprava a z nej vyplývajúce podmienky zamestnávania patria k dôležitým determinantom rozvoja zamestnanosti v národnom hospodárstve.