Špecifické možnosti podnikania malých pivovarov - Strižencová, Michaela
Z histórie pivovarníctva. Trapistické vs. kláštorné pivá. Spolupráca kláštorov a pivovarov v Poľsku a v Čechách. Tzv. lietajúce, resp. kočujúce pivovary, pre ktoré sa používajú anglické názvy gypsy brewery alebo contract brewing.