Banking ghovernance and risk: the case of tunisian conventional banks - Rachdi, Houssem
Charakteristika rozhodujúcich orgánov bánk a ich vplyv na riziko finančného priemyslu. Tri piliere dohody Basel III a rozhodujúca úloha informačného rizika. Výskum zahŕňa 11 bánk a ich dáta v Tunise v období 2001-2012. Metódy GLS RE (náhodný efekt zovšeobecnenej metódy najmenších štvorcov) a GMM (všeobecná metóda momentov).