Energetičeskaja bezopasnosť i interesy JES i Rosii v energetičeskoj sfere - Gonda, Vladimír
Energetická bezpečnosť Európskej únie. Dovoz energetických zdrojov z Ruskej federácie. Diverzifikácia energetických zdrojov. Plynovody Nord stream, South stream a Nabucco. Geopolitické záujmy Ruska.