Energoúnia? Východ predbehol EÚ - Kováč, Ján
Rusko aj Európska únia od vzniku ukrajinskej krízy skúmajú, aké by bolo, keby utlmili vzájomné energetické väzby. Vedú sa polemiky o tom, či by ďalším ochladením viac utrpel východ alebo západ. Rusko a Čína podpísali zmluvu o dodávkach plynu do Číny na 30 rokov. Poľský premiér navrhuje tzv. energetickú úniu.