Testovanie primeranosti čistého pracovného kapitálu - Nagy, Ladislav
Čistý pracovný kapitál predstavuje určitú časť dlhodobého kapitálu, ktorá by mala financovať trvalú potrebu krátkodobého majetku. V tomto duchu treba preskúmať aj jeho primeranú úroveň, tzn. či slúži len na financovanie tej trvalej potreby (zásob) alebo financuje aj celý objem zásob alebo iné zložky krátkodobého majetku (napríklad pohľadávky).