Štruktúra ekonomiky východného Slovenska po vstupe SR do EÚ - Kónyová, Veronika
Autorky hodnotia zmeny v štruktúre ekonomiky východného Slovenska (VS) pred a po vstupe SR do Európskej Únie, vývoj jej špecializácie, koncentrácie odvetví a skúmajú faktory, ktoré koncentráciu ovplyvnili. Použili údaje zamestnanosti a hrubej pridanej hodnoty odvetví (SK NACE Rev.2) rokov 1995 – 2010 za SR (NUTS I), regióny NUTS II a NUTS III.