Ako sa vyhýbať chybám v účtovníctve - Jakubíková, Hana
Chybami v účtovníctve, ktorým sa účtovná jednotka nevyhne. Tieto chyby môžu vzniknúť počas celého kolobehu účtovných dokladov, a to pri zbere alebo pri triedení účtovných dokladov, v účtovaní účtovných dokladov a v účtovných záznamoch, ktoré tvoria náplň účtovníctva ÚJ (§ 4 ods. 6 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. ). Ide predovšetkým o účtovné doklady, účtovné zápisy, účtovné knihy, odpisový plán, inventúrne súpisy, účtový rozvrh, účtovnú závierku, výročnú správu, konsolidovanú účtovnú závierku, konsolidovanú výročnú správu.