Ruská federácia a Európsky dohovor o ochrane ľudských práv - Ľalík, Tomáš
Problematika pôsobenia Európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva v jednej z najviac problematických členských krajín Rady Európy – Ruskej federácii. Miesto, ktoré patrí samotnému Dohovoru v ústavnom poriadku Ruska. Praktická aplikácia Dohovoru v interpretačnej a aplikačnej praxi najvyšších súdnych inštancií, vrátane Ústavného súdu Ruskej federácie. Oblasti ruského práva, v ktorých nastala zmena v príčinnej súvislosti s rozhodovacou činnosťou ESĽP. Oblasti, v ktorých má Rusko naďalej problémy s dodržiavaním svojich záväzkov plynúcich z tejto medzinárodnej zmluvy.