Komparácia rodových štatistík vo vybraných krajinách - Neupauerová, Zuzana
Komparácia rodových štatistík Slovenskej a Českej republiky, ktoré charakterizujú postavenie žien a mužov vo vybraných oblastiach života modernej spoločnosti. Na základe údajov dostupných prostredníctvom štatistických úradov vybraných krajín sú porovnávané rozdiely medzi mužmi a ženami v štyroch oblastiach života, a to obyvateľstvo, trh práce, vzdelávanie a sociálne zabezpečenie.