Postavenie súdneho exekútora De lege lata verzus normotvorná vízia rekodifikačnej komisie - vybrané otázky - Mamojka, Mojmír
Vybrané otázky v nadväznosti na začiatok činnosti rekodifikačnej komisie pre Občiansky súdny poriadok. Súčasťou jej aktivity je tiež vytvorenie nového Exekučného poriadku, pričom členovia komisie v tejto súvislosti prezentujú zásadne iný než tradičný pohľad na činnosť súdnych exekútorov. Jedným z polemických prvkov je idea o budúcom ,,automatickom“ priraďovaní súdneho exekútora oprávnenému bez možnosti ovplyvnenia tohto výberu.