Dlhodobý hmotný majetok – technické zhodnotenie - Gášpárová, Eva
Pojem technické zhodnotenie je účtovný a daňový termín, ktorý nie je upravený v žiadnej inej právnej norme. Podľa § 13 ods. 4 písm. e) opatrenia MF SR č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z. n. p. technické zhodnotenie je dlhodobým hmotným majetkom, ak nie je súčasťou obstarávacej ceny hmotného majetku.