Vzájomná závislosť medzi ekonomickým rastom a redukciou chudoby - Poláková, Zdenka
Ekonomický rast. Vymedzenie chudoby, hlavné príčiny pretrvávajúcej globálnej chudoby. Súvislosť medzi rastom HDP a poklesom chudoby. Komparácia rastu HDP s rastom chudoby v EÚ (27 krajín). Komparácia percentuálneho rastu HDP s percentuálnym rastom chudoby v jednotlivých krajinách EÚ.